Wednesday, October 26, 2011

Waste Land (2010)

Waste Land (2010)



INFO:
Lucy Walker, Brazil/UK, english/portuguese, 2010, 99 min.
http://www.imdb.com/title/tt1268204/
http://en.wikipedia.org/wiki/Waste_Land_(film)
http://www.csfd.cz/film/278097-umeni-odpadu/
http://www.wastelandmovie.com/

(en) An uplifting feature documentary highlighting the transformative power of art and the beauty of the human spirit. Top-selling contemporary artist Vik Muniz takes us on an emotional journey from Jardim Gramacho, the world's largest landfill on the outskirts of Rio de Janeiro, to the heights of international art stardom. Vik collaborates with the brilliant catadores, pickers of recyclable materials, true Shakespearean characters who live and work in the garbage quoting Machiavelli and showing us how to recycle ourselves.

(cz) Brazílsky umelec Vik Muniz fotografuje ľudí, ktorí spotrebúvajú nájdené veci, na miestach, kde žijú a pracujú. Jeho seriál Cukrové deti zobrazuje portréty sociálne zanedbaných detí, pracujúcich na karibských plantážach. Uznávaná filmárka Lucy Walker oslovila Muniza, aby s ňou vytvoril nový projekt. Je otázkou, kto bude tentoraz dobrovoľným subjektom pre nový seriál, ktorý sa chce zamerať na nevyužitý odpad...
Pôsobivý dokument, ktorý zaznamenáva Munizovu cestu do Jardim Gramacho, najväčšej skládky odpadu na svete, nachádzajúcej sa na predmestí Rio de Janeira. Umelec spolupracuje s eklektickou skupinou tzv. catadores, čo sú samozvaní zberači odpadových materiálov, a tiež s fotografiami zachytávajúcimi postavy, ktoré recyklujú svoje životy a spoločenský odpad. Filmárka tak získala vynikajúci pohľad na celý proces. Ponúka vzrušujúci dôkaz o premenlivej sile umenia a hodnoty, ktoré majú šancu prejaviť sa v osobnom rozhodnutí.

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=sNlwh8vT2NU



Download:
http://www.fileserve.com/file/P7eJgMT/waste.land.2010.dvdrip.xvid-nodlabs.avi
---or---
https://rapidshare.com/files/1574352398/waste.land.2010.dvdrip.xvid-nodlabs.avi
---or---
http://www.uloz.to/10777146/waste-land-2010-dvdrip-xvid-nodlabs-avi

Torrent:
http://thepiratebay.org/torrent/6228039/Waste.Land.2010.LiMiTED.SUBBED.DOCU.DVDRip.XviD-NODLABS

Subtitles:
http://www.podnapisi.net/en/ppodnapisi/podnapis/i/1292160/showRelease/1/showYear/0/shortFormat/0/translateTitle/1

Titulky:
Nenašiel som. Pomôžte preložiť tento film!

No comments:

Post a Comment