Friday, January 16, 2009

(cz) Michal Kolesár - Abolicionismus, veganství a anarchie v ochraně zvířat

(cz) Michal Kolesár - Abolicionismus, veganství a anarchie v ochraně zvířat (audio)



www.realita.tv

Hodně zajímavé povídání Michala Kolesára. Komu se to nechce číst, může si to pustit na autentické nahrávce 10-Michal-Kolesar-Abolicionismus-veganstvi-anarchie-v-ochrane-zvirat.ogg, která vyšla na CD Minutová terapie už nehrající kapely Spes Erepta.

Download (31:20 min.): !!only czech audio!!
http://a-punk.cz/hudba/Spes_Erepta-Minutova_terapie/10-Michal-Kolesar-Abolicionismus-veganstvi-anarchie-v-ochrane-zvirat.ogg
---alebo---
http://www.mediafire.com/?myljgzmkdyd

---text--- Vzpomínám, jak jsme s kamarádem chytili kdesi na stavbě myšku. Vylezli jsme s ní na střechu olomoucké kuželkárny (jako děti jsme na té střeše trávili hodně času), přivázali jsme jí provázek na ocásek a hráli si s ní. Když se od nás rozběhla, kousek jsme ji nechali, pak jsme ji pomalu táhli zpět, nebo jsme trhli, a měli legraci z jejího boje o život.

Chodili jsme po střeše, tahali ji za sebou, pak jsme i běhali, spouštěli jsme ji ze střechy, zase vytahovali nahoru, rozhoupali ji do stran, točili s ní nad hlavou a nakonec jsem s ní praštil o zeď.

Na začátku naší hry se myška snažila utéct. Potom už se jen třásla na místě. Přece jsme viděli, že má strach, že se snaží uniknout těm velkým dětským rukám, dostat se do bezpečí. Tak proč jsme ji nenechali? Protože to bylo zábavné a zajímavé? Protože její strach, bolest a život byly jen strachem, bolestí a životem naší hračky? Jak to, že mě to tenkrát vůbec nebolelo? Až dnes.

Čítaj viac...

No comments:

Post a Comment