Friday, May 21, 2010

General strike in Greece

Reports from the general strike day, May 20th

Source: http://www.occupiedlondon.org/blog/

(en) Video below is from Athens IMC: “first footage from Parliament before the bulk of the demonstrators arrived. The amount of people there at the moment is unbelievable”.

  • In Exarcheia, police have blocked off two social spaces (the Nosotros Social Centre and the office of the Anarchist Archive) in order to stop people from joining the demonstration (!) At the time of writing (13.50 GMT+2) the siege continued.
  • Police are detaining people across the city, very difficult to even record all detentions here. A group of students of the Polytechnic school were arrested while exiting their institution; on Tritis Septemvriou street, riot police have been reported to have violently beaten pensioners who were preparing to join the demonstration.
(cz) Generální stávka v Řecku

ŘeckoPřinášíme několik stručných zpráv ohledně dnešní (20. května 2010) generální stávky v Řecku zveřejněných na webu After the Greek Riots.

- Zprávy z Athénského IMC (Independent Media Center) hlásí, že se v noci před stávkou v athénské čtvrti Exarchia objevilo velké množství pořádkových policistů. Část policejních jednotek obsadila okolí ulice Mesollogiou – jedné z hlavních pěších zón v Exarchii. Policisté zde prováděli náhodné kontroly totožnosti lidí v barech. Bylo odtud hlášeno několik zadržených.

- Video z Athénského IMC: „První záběry od parlamentu než dorazily zástupy demonstrantů. Množství lidí zde v tu chvíli bylo až k neuvěření.“ Ke shlédnutí ZDE.

- V Exarchii zablokovala policie dvě sociální centra (Sociální Centrum Nosotros a kancelář Anarchistického Archivu) ve snaze zabránit lidem, aby se připojili k demonstracím!

- Policie zatýká po celém městě. Je velice obtížné vůbec zaznamenávat všechna zadržení. Skupina studentů z athénské Polytechniky byla zadržena, když opouštěla budovu. Z ulice Tritis Septemvriou je hlášeno, že pořádková policie surově tloukla důchodce, kteří se chtěli připojit k demonstracím.

- Demonstrace se nekonaly jen v Athénách, ale také v dalších Řeckých městech.

No comments:

Post a Comment