Thursday, February 5, 2009

(SK) Prezentácia AGROKRUH

(SK) Prezentácia AGROKRUH
Ekologické poľnohospodárstvo a pestovanie zeleniny



INFO:
www.agrokruh.net
http://agrokruh.net/slinsky

(sk) Internetová stránka AGROKRUHu je prezentáciou niekoľkoročnej práce venovanej aplikovaniu princípov trvalej udržateľnosti v mojom profesionálnom zameraní - pestovateľa zeleniny. Stranka uplatňuje princípy AgroWeb Networku, ktorého cieľom je výmena skúseností medzi agro-ekologicky zameranými ľuďmi, organizáciami a farmami produkujúcimi biopotraviny. Cieľom je motivovať k aktívnej účasti každého, kto má záujem o ekologické zeleninárstvo, či už ako pestovateľ, alebo o ekologicky pestovanú zeleninu ako konzument. Dôraz kladiem na individuálnu angažovanosť.

„Oficiálne miesta, bez ohľadu na to čo tvrdia, nebudú problém podrobne skúmať a potom aplikovať najvhodnejšie riešenie: oni celý postup obrátia a problém zadefinujú tak, aby vyhovoval riešeniu do ktorého investovali svoje ambície. Oni z problému profitujú a preto majú malý záujem na jeho vyriešení" (WENOELL BERRY, The Unsettling of America, str.219)

V prípade ekologického zeleninárstva a širších súvislosti v kontexte s princípmi trvalej udržateľnosti, tento výrok platí bezpodmienečne aj na Slovensku. Hľadám preto riešenie a ľudí, ktorí majú záujem o vyriešenie problémov.

Watch online/Pozri si to online:
http://www.archive.org/details/Agrokruh

Download: http://www.archive.org/details/Agrokruh
priamo: http://www.archive.org/download/Agrokruh/agrokruh.tv.mpg

No comments:

Post a Comment