Friday, July 10, 2009

Clear Cuts

Clear Cuts (2009)
From the upcoming documentary EndCiv

INFO:
http://www.endciv.com/
http://submedia.tv/stimulator/

(en) This rough cut features Qwatsinas of the Nuxalk Nation who inhabit the central coast of British Columbia and Zoe Blunt from the Forest Action Network. I shot the footage a few years ago at Wild Earth, an eco-activist camp on Vancouver Island. The footage is standard definition. Since then, I have shot shocking clear cuts in Oregon using a Panasonic AG-HVX200A. Below are some photos of that shoot. The archival footage comes from Archive.org, Pickaxe and Qwatsinas’ collection. The music is by stig inge oy.

(sk) Tento hrubý strih zahŕňa členov kmeňa Qwatsinas z národa Nuxalk, ktorí obývajú hlavné pobrežie Britskej Kolumbie v Kanade a Zoe Bluntovú z organizácie Forest Action Network. Ukazuje reálnu tvár holorubnej ťažby lesov. Tieto zábery boli natočené režisérom Franklinom Lopezom pár rokov dozadu na Wild Earth, ekoaktivistickom tábore vo Vancouver Island v Kanade.

Toto video je súčasťou projektu END:CIV. END:CIV je film, ktorý skúma závislosť našej kultúry na systematickom násilí a zneužívaní životného prostredia, a sonduje následnú epidémiu otrávenej krajiny a vystrašených národov. Z časti postavený na známej knihe od Derricka Jensena, Endgame, END:CIV sa pýta: "Keby bola vaša krajina obsadená mimozemšťanmi, ktorí by ťažili lesy, znečisťovali vodu a vzduch, a kontaminovali vaše potraviny, postavili by ste sa im na odpor?" END:CIV je momentálne v produkcii.

Watch online:
http://submedia.tv/stimulator/2009/06/29/clear-cuts/


Pozrite si to online (slovenské titulky):
http://www.youtube.com/watch?v=zfuIcsHJU04

Download mp4:
http://blip.tv/file/get/Stimulator-ENDCIVClearCutsTrailer132.mp4

Subtitles:
http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/3596758/clearcuts-1-en

Titulky:
http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/3596707/clearcuts-1-sk

No comments:

Post a Comment